TISKOVÁ ZPRÁVA Zpráva ze zasedání Rady Českého telekomunikačního úřadu ve 36. týdnu 2014

Praha, 4. září 2014 – Rada Českého telekomunikačního úřadu rozhodla o vydání opatření obecné povahy č. OOP/4/09.2014-6, kterým se stanoví metodika účelového členění nákladů a výnosů a jejich přiřazování a určuje se struktura vykazovaných informací. Přílohou dokumentu jsou rovněž formuláře pro výkazy předávané Úřadu.

Po ukončení veřejné konzultace k analýze relevantního trhu č. 6 (velkoobchodní koncové segmenty pronajatých okruhů bez ohledu na technologii použitou k zajištění pronajaté nebo vyhrazené kapacity) Rada souhlasila se zapracováním vypořádání připomínek do textu analýzy a se zasláním materiálu k připomínkám Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Členství v Radě ČTÚ k 31. srpnu 2014 ukončil na základě vlastního rozhodnutí Mgr. Ondřej Filip, MBA. I nadále se bude věnovat digitální agendě. „Vzhledem k tomu, že i na evropské úrovni se nyní intenzivně řeší otázka síťové neutrality, chci se zaměřit na tuto problematiku, která je mi blízká,“ řekl Ondřej Filip.

Jsem rád, že se mi podařilo Ondřeje Filipa přesvědčit, aby se stal součástí mého týmu. Plnění digitální agendy je v ČR neprávem opomíjenou prioritou. Pevně věřím, že se mi to i s jeho pomocí podaří napravit,“ uvedl státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Ondřej Filip byl členem Rady ČTÚ od července 2013. Předseda Rady ČTÚ vyjádřil Ondřeji Filipovi poděkování za jeho profesionální přístup a odborný vklad do Radou projednávaných témat.

Mgr. Martin Drtina

Praha 4. září 2014