TISKOVÁ ZPRÁVA Zpráva ze zasedání Rady Českého telekomunikačního úřadu v 17. týdnu 2015

Praha, 24. dubna 2015 – Rada Českého telekomunikačního úřadu se na svém zasedání v 17. týdnu seznámila s prezentací společnosti Vodafone Czech Republic, a.s., k problematice virtuálních mobilních operátorů a jejich fungování na velkoobchodní úrovni.

Dále členové Rady přijali informaci o aktuálním stavu právní úpravy ve vztahu k působnosti ČTÚ, připravovaných změnách a stavu jejich projednávání. Mimo jiné tak byli informováni o novele zákona o elektronických komunikacích, jejímž cílem je transpozice směrnice 2009/22/ES o alternativním řešení sporů a implementace nařízení č. 524/2013 o řešení spotřebitelských sporů. První čtení návrhu zákona je zařazené na 27. schůzi Poslanecké sněmovny od 28. dubna. ČTÚ by podle návrhu měl být jedním ze tří specializovaných subjektů rozhodování spotřebitelských sporů. Vládou byl materiál schválen ve znění, které nepřipouští možnost přesunu těchto kompetencí mimo určené státní orgány.

Detailní informace o aktivitách regulátora naleznou zájemci v dubnové měsíční monitorovací zprávě.

Mgr. Martin Drtina

Praha 24. dubna 2015