TISKOVÁ ZPRÁVA Měsíční monitorovací zpráva za březen 2012

Praha, 12. dubna 2012. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) vydal dne 12. dubna Měsíční monitorovací zprávu za měsíc březen 2012. Ve zprávě ČTÚ přináší přehled zásadních událostí v oblasti elektronických komunikací v České republice a zahraničí.

Téma měsíce je věnováno aukci kmitočtů pro nové mobilní služby a zaměřuje se zejména na průběh přípravy a cíle výběrového řízení, podrobně jsou popsány podmínky pro využívání kmitočtů a formát aukce. Materiál „Vyhlášení výběrového řízení za účelem udělení práv k využívání rádiových kmitočtů k zajištění veřejné komunikační sítě v pásmech 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz“ byl zveřejněn k veřejné konzultaci.

Monitorovací zpráva rovněž informuje o udělení první akreditace cenové kalkulačce společnosti Tarifomat s.r.o. na základě vydaného dokumentu Akreditace cenových kalkulaček.

ČTÚ dále ve zprávě upozorňuje, že nabylo právní moci rozhodnutí o uložení povinnosti v rámci univerzální služby poskytovat dílčí službu služby veřejných telefonních automatů nebo jiných obdobných technických prostředků umožňujících přístup k veřejně dostupné telefonní službě podle § 38 odst. 2 písm. e) zákona o elektronických komunikacích.

Stejně jako v monitorovacích zprávách za minulé měsíce podává i zpráva za měsíc březen podrobné informace o aktuálních nabídkách poskytovatelů služeb elektronických komunikací jak v případě služeb mobilních, tak i pevných sítí.

Celý text zprávy naleznete na internetových stránkách zde.

PhDr. František Malina

Praha 12. dubna 2012